Muzyka u Uphagena

Zaktualizowano: 16 kwi 2020

Scena Młodych oraz Muzyczne Przyjemności, czyli koncerty zarówno młodych jak i profesjonalnych artystów skierowane dwutorowo — do najmłodszych melomanów, a także do dojrzałych słuchaczy.

Koncerty zapoczątkowane zostały w kwietniu 2017 roku. W samym sercu starej dzielnicy Gdańska — we Wrzeszczu, dzięki  gościnności Fundacji RC, obecnego gospodarza pięknego, wiekowego Pałacu Monplasir, dawnej letniej rezydencji Jana Uphagena, co dwa tygodnie w poniedziałki rozbrzmiewa muzyka. W kameralnej sali koncertowej, posiadającej fortepian koncertowy odbyło się dotychczas ponad 60 koncertów, podczas których usłyszeć można było utalentowaną młodzież z trójmiejskich szkół muzycznych, studentów gdańskiej akademii muzycznej, oraz jej pedagogów.

Licznie gromadząca się i wierna publiczność poniedziałkowych spotkań z klasyką docenia profesjonalizm wykonawców, zaangażowanie organizatorów oraz ciekawy i osobisty sposób prezentacji muzyki.

więcej o koncertach:

Współpraca: